10 Temmuz 2017 Pazartesi

Hayal Bilgisi Dergisi Hakkında

Hayal Bilgisi Edebiyat ve İyilik Dergisi Hakkında

Hayal Bilgisi mevsimlik çıkan bir dergi. Yaz 2017 itibarıyla 25.sayıya ulaştı. 50, 60 sayfa arası hacimde bir dergi. Her ne kadar Van Erciş’te filizlense de Kültür Bakanlığına bağlı iki yüz il halk kütüphanesi, aboneler ve dergi satış noktaları vasıtasıyla kokusu bütün Türkiye’ye yayılmaktadır. Cihat Albayrak ve eşleri Ayşe Ünsal Albayrak yayın yönetmenliğinde çıkartılmaktadır. Yayın hayatının ilk zamanlarından beri takip ettiğim dergi 24. sayıdan itibaren içeriğinin tamamını renkli baskıya çevirmiştir. Kimi sayılarında dosya konuları belirlenerek o doğrultuda yazılara ve şiirlere yer verilmektedir. Örneğin sonbahar 2016, 22.sayısı “15 Temmuz” dosya konusu olarak işlenmiştir. Her sayıda “İyilik Dergisi” ismiyle müsemma içerikler yer almaktadır.  Yapılan iyilikler not düşülerek ve en önemlisi de okuyucu iyilik yapmaya yönlendirilmektedir. Bu amaçla bolca fikir jimnastiği yapılmaktadır. Yapılan iyilikler derlenerek ilham kaynağı olarak sunulmaktadır.

Dikkat çekici anketler yapılarak sonuçları yayınlanmaktadır. Kitap tanıtımları, edebiyat çevresinden bilgiler, öyküler, denemeler, söyleşiler, mektuplar, şiirler gibi birçok edebi türe yer verilmektedir. Çocuklara ve gençlere yönelik bölümler oluşturulmuş. Müslüman hassasiyeti taşıyan Hayal Bilgisi, Anadolu’nun vakur ve yerli duruşunu sergilemektedir. İnsan sevgisi, hayvan sevgisi, iyilik, vefa, samimiyet, içtenlik ve tabiî ki edebi içerikler derginin temelini oluşturmaktadır.  Dergi sıcaklığını ve kitapların dostluğunu okura sunmaktadır. Dergiyi hazırlayanların öğretmen olması hasebiyle içerikte didaktik öğeleri bolca bulabilirsiniz. “İyilik Ajandası” çalışması Hayal Bilgisi’nden doğan bir eser olsa gerek. Gün geçtikçe dergi içeriğini zenginleştiren Hayal Bilgisi mütevazi bir şekilde yayın hayatına devam etmektedir. Özellikle Cihat beyin samimi yaklaşımları ayrıca Ayşe hanımın kadın eli inceliği ve zarafetiyle süslediği dergi edebiyat ve dergi dünyasında çoktan yerini almış gözüküyor.
 http://www.hayalbilgisi.com ve http://www.edebiyathaberleri.com internet adreslerinden dergiyi ve edebiyat haberlerini takip edebilirsiniz. hayalbilgisi@windowslive.com adresine de edebi ürünlerinizi gönderebilirsiniz.
 İletişim kanallarından irtibata geçerek 60 tl karşılığında birçok kitap hediyesiyle beraber dergiye abone olabilirsiniz. Nice uzun yıllar yeni sayılarla edebiyat dünyasında yer almasını temenni ederim.

İlkay Coşkun / Temmuz 2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder