23 Aralık 2019 Pazartesi

3. Gündönümü Şiir Akşamları, 21 Aralık 2019, Sivas


Ali Şahin Canozan anıldı

Sivas'ın yetiştirdiği değerlerin içerisinde olan ve geçtiğimiz yıllarda hakkın rahmetine kavuşan Edebiyat ve şiir dalında önemli isimlerden birisi olan Şair Edebiyatçı Yazar Ali Şahin Canozan anısına Gündönümü Şiir Akşamları programı düzenlendi.
     
 “En uzun geceyi şiirle aydınlatıyoruz.” sloganıyla Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesi ve Sivas Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlanan Gündönümü Şiir Akşamları programı Sivas’ta büyük beğeni topladı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür merkezinde gerçekleşen Gündönümü Şiir Akşamları programının 3.cüsü her yıl olduğu gibi bu senede şehrimizin yetiştirdiği önemli değerlerin anısı adına yapılmaya devam ediyor.  Bu yılki Gündönümü Şiir Akşamları programı Sivas´ın ağabeyi olarak tanınan rahmetli Ali Şahin Canozan anısına gerçekleştirildi.

Gecede onur konuğu olarak şair ve sanatçı kimliğiyle tanınan Selçuk Küpçük ve Şair Aydın Yılmaz, Ahmet Kerim Artuk, Ahmet Zahit Erbaş, Ayşe Benek Kaya, Dila Çetin, Hüseyin Kaya, Hasan Ali Şeker, İlkay Coşkun, Kadir Yılmaz, Kenan Çarboğa, Münir Çakmak, Mızrap Güleç,Yusuf Bal ve Süleyman Güler yer aldı. 

“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gerçekleşen programdaki asıl amacın âşıkların diyarı bu topraklarda yeni yetişen şairleri tanıtmak ve değerlerimize sahip çıkmak olduğunu söyleyen Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesi Başkanı Aydın Yılmaz, “Gündönümü programlarının her gün dönümünde gerçekleştirileceğini ve bu programların şehrin kültürüne hizmet etmek için düzenlemekteyiz. Yine şehrin kültürüne değer katacak bir çalışmaya daha imza attık.  Burada genç şair ve yazarlarla kendini kanıtlamış şair ve yazarları bir araya getirmekten dolayı çok mutluyuz. Ayrıca Gündönümü adıyla bir kültür ve edebiyat dergisi çıkardık. Programımıza katılan tüm şairlerimize, programın hazırlanmasında büyük emek sarf eden ekip arkadaşlarımıza, başta Belediyemiz olmak üzere katkı sağlayan ve salona teşrif eden tüm dostlara şükranlarımızı sunarım.” şeklinde ifade etti.

Programa katılan misafirlere, programa katılan şairlerin şiirlerinden oluşan Gündönümü Şiirleri ve Gündönümü dergisi hediye edildi. Bizim Sivas Gazetesi / Hakan BAKAR







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder